martes, 27 de julio de 2010

GATA EN FESTES


Com que a Gata estem en festes la Biblioteca romandrà tancada la setmana del 2 al 6 d'agost.
Tornem a obrir en horari d'estiu, de 8 a 14 hores el dilluns dia 9 d'agost.
Bones festes a tothom!!!!

martes, 20 de julio de 2010

FAHRENHEIT 451 AL CLUB DE LECTURA


El divendres 23 de juliol, a les 20 hores a la Biblioteca de Gata, el Club de Lectura es reunirà per parlar del llibre Fahrenheit 451 de l'escriptor Ray Bradbury.

El titol d'aquest llibre fa referència a la temperatura en que es crema el paper; on en una societat imaginaria, els bombers no es dediquen a apagar focs, sino més bé tot el contrari, el que fan és produïr-los per cremar tots els llibres dels que tenen coneixement, perquè segons el goven d'eixe país llegir i pensar no deixa ser realment feliç a la gent perquè els plena d'angoixa.

L'autor ens mostra com seria la societat si l'entreteniment televisiu hi anara substitunt a poc a poc la lectura i com serien d'infeliços sense poder llegir ningun llibre; per molt que el govern d'eixa societat vulga fer pensar que és la felicitat plena.

miércoles, 14 de julio de 2010

Presentació del llibre "Conversaciones en el límite de la vida"


El proper divendres 16 de juliol a les 20 hores la Biblioteca de Gata acull la presentació del llibre de Julia Rodríguez, veïna de Xàbia, titulat "Conversaciones en el límite de la vida".
L'autora treballa cuidant a malats crònics i terminals i en el llibre ens conta algunes de les seves experiències.
Ens narra, amb tot luxe de detalls els comentaris i les reflexions d'alguns dels seus pacients en el moment del seu últim viatge.
Un llibre molt interessant tant per professionals de la sanitat com per qualsevol persona.
Ha de servir per adonar-se'n que aquesta vida no és infinita i algun dia, per a tots, arriba a la seva fi.

martes, 6 de julio de 2010

La "Villa del Libro" espanyola.

Sabieu que en Espanya existeix un poble on la seva vida està vinculada al llibre i la lectura?
Donçs sí! existeix!
Ara que tenim ací l'estiu; i amb ell les vacances i els viatgets; vos faig una proposta, almenys diferent.
Es tracta de la localitat de "Urueña" en Valladolid, nomenada la primera "Villa del Libro" espanyola.
Aquest concepte de viles ja existeixen per tota Europa, en Bèlgica, França, Holanda... i fa uns anys, al 2007, arribà ací.
És una villa medieval declarada Conjunt Històric-Artistic a l'any 1975, amb Castell i muralla, com si t'endinses en l'edat mitjana! què configura un àmbit on el llibre és un imà per viatgers; punt d'encuentre de professionals i visitants, especialitzats o curiosos, que han fet del llibre una manera de vida.
La Villa s'ordena al voltant de dos eixos: Les llibreries i l'E-Lea.
La part dels comerços són llibreries de rars o curiosos o inclós exhaurits i d'altres activitats al voltant del món del llibre, caligrafia, encuadernació... Són tendes amb encant i molta fantasia.
L'E-LEA és un espai per la Lectura, Escritura i altres Aplicacions, amb una area pedagògica, una museistica i una altra d'investigació.

A la seguent adreça podreu trobar tota la informació que necesiteu i si, per una d'aquelles, decidiu anar, digueu-m'ho que m'apunte!!
Villa del libro

A més, ací vos deixe el video promocional de la Villa