miércoles, 18 de mayo de 2011

CLUB LECTURA GATA



L'Ambició d'Aleix, apareguda per primera vegada en 1960 amb algunes supressions obligades per al censura de l'època, és la primera, i ja magnífica, mostra del món narratiu que Enric Valor ha anat construint al llarg dels anys. Un món narratiu sòlid, lluny de les fugisseres modes literàries, emparentat amb els dels grans de la novel·lística europea del segle XIX, que com ells van fer, ens obri la memòria i ens apropa a la realitat de la societat que ens ha conformat.



Les vivències d'un jove en el seu despertar a la vida enfront de les primeres urgències punyents de l'amor, dins el context social i moral tancat d'un poble de les comarques del sud del País Valencià a començaments del segle XX, dóna peu a Valor per a transmetre'ns en aquesta novel·la -publicada en la seva versió completa i com a llibre independent- una visió justa i lúcida de l'ambient en què es desenvoluparen aquells anys decisius de la nostra història recent.


El proper divendres dia 27 de maig a les 8 de la vesprada parlarem d'aquest llibre, ja que aquest any es celebra el Centenari d'ENRIC VALOR, i en la biblioteca ho celebrem.

martes, 10 de mayo de 2011

PRESENTACIÓ DE LLIBRE

El proper Divendres, 13 de maig, a les 19.30 hores a la Biblioteca de Gata es presentarà el llibre "La senda dels lladres : bandolerisme als voltants de la serra Mostalla (1806-1839)" de l'historiador Manel Arcos.
A l'acte intervendrà, a més del propi autor, Miguel Vives, Cronista Oficial de Gata de Gorgos.
L'obra, guardonada amb el XV Premi d'investigació històrica Francesc Ferrer i Pastor, tracta la vida dels bandolers del segle XIX, i conta episodis d'aquests personatges poc coneguts, alguns situats a Gata.

viernes, 6 de mayo de 2011

BENVINGUTS A LA LECTURA. Una de les campanyes més boniques de la Biblioteca de Gata

Tots els nou nascuts des d'octubre de 2010 fins ara estan citats hui 6 de maig a les 19 hores a la Biblioteca per rebre la benvinguda oficial al món de la lectura i la cultura.
Tots els pares d'aquests xiquets hauran rebut una invitació a participar de la campanya "Benvinguts a la lectura" que la Biblioteca de Gata porta en davant des de l'any 2006, convidant-los a una reunió informativa on se'ls explicaran els beneficis per als nadons de fomentar la lectura ja des de ben menuts.
S'orientarà als pares al voltant de com potenciar el gust per la lectura i els mostrarem tot el que poden trobar en la biblioteca per ajudar-los en la criança dels seus fills.
A més els bebès rebran el carnet de lector de la biblioteca per poder fer-ne ús d'ella i un llibre de regal apropiat per la seva edat.