viernes, 28 de marzo de 2014

Més exposicions a la Biblioteca al voltant de la Dona

Continuem en març, i malgrat que el dia de la dona ja ha passat, en la Biblioteca de Gata la volem homenatjar durant tot el mes.
És per això que, seguint amb les col·laboracions de l'IES Gata, dues noves exposicions relacionades estan presents a la Biblioteca.

D'una banda tenim les il·lustracions d'un calendari realitzat pel Ministeri d'igualtat i el sindicat STES-Intersindical.
Les imatges, realitzades per Elisa González García,  il·lustren frases de dones cèlebres que han defensat la igualtat per les dones i han lluitat pel drets de la dona.


D'altra banda tenim una col·lecció d'imatges extretes del llibre Dones Premi Nobel on podem conèixer a cadascuna d'elles i veure tot allò important que han realitzat per arribar a obtenir un Premi Nobel.
Entre elles trobem a Marie Curie, Premi Nobel de física, La Mare Teresa, amb el Premi Nobel a la pau... entre d'altres.


El llibre el podem trobar a la Biblioteca de Gataon podrem aprofundir en les seves històries.

lunes, 17 de marzo de 2014

El contacontes Felix Albo a Gata per a menuts i majors

Divendres passat, 14 d'abril, passarem una vesprada del més animats amb un munt de contes de la mà de Félix Albo.


Félix Albo és un mediterrani que té per ofici contar històries, o com diu ell, que "viu del conte".  Recorre quilòmetres i quilòmetres provocant emocions al públic que l'escolta sols amb les seues paraules.
Una primera sessió, a les 6 de la vesprada, per a xiquets i famílies titulada Cuentos de Cuentos on des del segon 0 s'embutxacà als xiquets i pares, i això que hi havia xiquets ben menuts i mals de mantenir quiets!


 Amb la seva peculiar forma de contar, els xiquets es divertiren moltíssim amb les històries de "un bicho extraño" o "el baile de los colores" entre altres.
Feia goig vorer als menuts bocabadats i endinsats en les històries repetint les cantineles que Félix els anava dient.

La segona sessió, dirigida als adults a les 8 de la vesprada, fou un èxit també. Molts foren els qui a la vesprada s'ho havien passat tant bé que deixaren als menuts amb familiars i acudiren en parella o amics per gaudir de nou de les divertides històries que els esperaven baix el títol de "Yayerias" i molts altres més acudiren sense saber que anaven a trobar-se i s'ho passaren d'allò més bé!
 

Tots els assistents al finalitzar l'acte felicitaren al contacontes amb un sonor aplaudiment i amb comentaris positius de tot tipus.

Des de la Biblioteca de Gata agraïm l'acollida d'aquestes activitats i seguim animant-vos a participar de tot allò que fem.

martes, 11 de marzo de 2014

Exposició Concurs Fotogràfic de Lactància materna

Continuem amb la col·laboració que l'IES Gata, des del Departament de Plàstica, ofereix a la Biblioteca amb les exposicions que mes a mes ens preparen per compartir-les amb tots els nostres usuaris.
Aquest mes de març per ser el mes de la Dona, i per commemorar-ho tindrem l'exposició de la  
XVII edició del Concurs Fotogràfic de lactància materna que el  Grup Nodrissa organitza tots els anys.


L'exposició, que es podrà visitar durant tot el mes de març a la Biblioteca de Gata en horari de matí i vesprada de dilluns a divendres, conté 8 fotografies premiades i una mostra representativa de totes les fotografies que conformen la gran exposició de l'edició del 2013.


En breu tindrem la visita dels membres de Grup Nodrissa que vindran a vorer com de be queda l'exposició, tant ací a la Biblioteca com a l'Institut de Gata, on també hi ha una mostra d'altres fotografies que formen la gran exposició.
Aquest 2014 ja està en marxa la XVIII edició del concurs, a la web del Grup Nodrissa podreu trobar tota la informació per poder participar, animeu-vos! hi ha fins final de mes per poder enviar les vostres fotos.


 Vos convidem a tots a visitar l'exposició i gaudir d'aquestes belles imatges.