jueves, 26 de junio de 2014

L'Escoleta visita la Biblioteca de Gata

 L'escola infantil "L'Escoleta" va visitar ahir la Biblioteca de Gata amb els xiquets que el curs vinent  2014/2015 començaran els seus estudis.


Els xiquets realitzaren una visita guiada per les instal·lacions de la biblioteca, coneixeren la sala d'adults i d'ordinadors, la sala de música, l'aparador de préstec i la sala infantil i juvenil amb la bebeteca i tot el que allí poden trobar.


El recorregut el feren com si foren turistes que visiten per primera vegada un lloc i fan fotos de tot el que més els agrada.

Una vegada en la Sala Infantil els xiquets gaudiren d'un conte en kamishibai, "la carlota gegant", per després pintar un full relacionat amb el conte.


Per donar-los a conéixer les normes de la Biblioteca realitzarem el joc del semàfor on, segons l'afirmació que els déiem ells havien de dir si era correcte o no alçant un full verd o roig segons el cas.

Tot seguit pogueren escoltar un altre conte i gaudir dels llibres fullejant-los i mirant-los tant en les taules com en l'estora que tenen al seu abast.


S'ho passaren d'all`0 més bé amb els llibres voladors, els coixins, els peluixos i amb totes les històries dels llibres i contes que anaven descobrint.


viernes, 20 de junio de 2014

Exposició de Llibres de Festes

La Biblioteca de Gata ja tenim ganes que arriben Festes i la millor manera que hem trobat per començar a fer ambient de festes és apropar-vos, mitjançant una exposició, els llibres de festes que la Biblioteca conserva.

Hem realitzat una exposició amb tots els Llibres de Festes que tenim, el més antic és de l'any 1955, després tenim un buit fins a 1960 i a partir d'eixe any els conservem tots fins a 2013.


Esperem la vostra visita i si algú té llibres de festes en casa que no vulga ja ens els pot portar que nosaltres els conservarem ací.

lunes, 16 de junio de 2014

El Cronista de Gata col·labora amb el Club de Lectura

Divendres 13 de juny ens reunirem El Club de Lectura Gata per parlar del llibre "El cavall verd" de Joaquim Borrell i tinguérem acompanyant-nos a Miguel Vives, Cronista de Gata, qui ens va fer una exposició al voltant del llibre.
 Ens parlà de la història que tracta, l'expulsió dels moriscos del Regne de València i en especial dels de La Vall de Laguar, feu un repàs als personatges de la història i el més interessant de tot fou el recorregut que férem mitjançant una presentació i les seues paraules per tots els pobles que apareixen al llibre, i centrant-se en tots els llocs i racons que al llibre es relaten.






Moltes gràcies Miguel pel teu temps i treball dedicat a participar del nostre Club, ens ho passarem d'allò més bé!

jueves, 12 de junio de 2014

El cavall verd al Club de Lectura de Gata



El divendres 13 de juny a les 20 hores a la Biblioteca de Gata ens reunirem els membres del Club de Lectura, com fem tots els mesos, per parlar d'un llibre que ens hem llegit tots.
Aquesta vegada el llibre elegit ha sigut El cavall verd de Joaquim Borrell.

A més, en aquesta ocasió contarem amb la presència de Miguel Vives, Cronista de Gata, que ens farà una xerrada sobre els pobles de la Marina Alta que apreixen al llibre i la història que en ell es tracta, l'expulsió dels moriscos del Regne de València. La xerrada l'acompanyarà d'una projecció d'imatges.

El cavall verd
L’any 1609 Martí Vallalta, soldat llicenciat de les Índies, torna a la seua Marina natal. Aviat té l’ocasió de socórrer Ezme, una jove i misteriosa morisca de la vall de Laguar acusada de bruixeria. Mentre creix el seu amor, comencen els preparatius d’un projecte secret, que l’arribada dels exèrcits d’Itàlia posarà en marxa: l’expulsió dels moriscos del Regne de València. Quinze mil homes, dones i xiquets, decidits a resistir-la, s’apleguen a Laguar a les ordres de l’improvisat rei Mellini, moliner de Guadalest. Segons una vella profecia, allí un cavall verd, que els rebels identifiquen amb la muntanya de Pop, salvarà el seu poble dels enemics. S’alça el teló del moment més tràgic i decisiu de l’edat moderna valenciana. 

Joaquín Borrell (1956), benisser per ius sanguinis i valencià per naixement, pare de quatre fills i actualment notari a València,  compagina l'ofici de notari amb l'escriptura. Sol escriure fonamentalment novel·la històrica. Alguns del llibres que té publicats són L'alliberament d'Andròmeda, El bes de la nivaira (Premi Serra d'Or, 1991), L'esclava de blau, La llàgrima d'Atenea, Sibil.la, la plebea que va regnar, Les Nàufores i El cavall verd, els dos darrers en Edicions del Bullent.

font: Blog d'edicions Bullent